Nieuws

Lege flessen ingezameld

28 november 2021

Quiten heeft lege flessen ingezameld en de opbrengst gedoneerd.

Meer lezen

Extra informatiebijeenkomst - ZooParc Overloon zoekt nieuwe vrijwilligers!

20 november 2021

ZooParc Overloon zoekt nieuwe vrijwilligers. Kom jij op de informatiebijeenkomst? Lees meer en geef je op!

Meer lezen

AquaZoo Leeuwarden zoekt nieuwe vrijwilligers!

22 oktober 2021

AquaZoo Leeuwarden zoekt nieuwe vrijwilligers. Kom jij op de informatiebijeenkomst? Lees meer en geef je op!

Meer lezen

ZooParc Overloon zoekt nieuwe vrijwilligers!

19 oktober 2021

ZooParc Overloon zoekt nieuwe vrijwilligers. Kom jij op de informatiebijeenkomst? Lees meer en geef je op!

Meer lezen

Uitnodiging adoptiedagen ZooParc Overloon en AquaZoo Leeuwarden

22 augustus 2021

De uitnodigingen voor de adoptiedagen van ZooParc Overloon en AquaZoo Leeuwarden zijn verzonden.  

Meer lezen

Donaties 2021

3 juli 2021

Dit jaar hebben wij weer een fantastisch bedrag aan onze natuurbeschermingsprojecten kunnen doneren. 

Meer lezen

CURIO Wildlife Event

2 juli 2021

Studenten van niveau 3 en 4 van Curio groen en dier Breda (afdeling Dierverzorging) hebben samen met Stichting Wildlife en Safaripark Beekse Bergen activiteiten voor het CURIO Wildlife Event georganiseerd.

Meer lezen

AquaZoo Leeuwarden zoekt vrijwilligers

2 juni 2021

AquaZoo Leeuwarden is op zoek naar enthousiaste educatieve vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gedreven team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife rondleidingen te geven, activiteiten te organiseren en toezicht te houden in de doorloopgebieden in het park. 

Meer lezen

Uitnodigingen adoptieavonden

12 mei 2021

De uitnodigingen voor de adoptieavonden in Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk zijn verzonden. 

Meer lezen

CURIO Wildlife Event 2021

23 april 2021

Op 28 en 29 april organiseren studenten van CURIO afdeling Dierverzorging  samen met Stichting Wildlife en Safaripark Beekse Bergen activiteiten voor het CURIO Wildlife Event.  

Meer lezen

Jane Goodall Institute in Senegal

18 maart 2021

Al een aantal jaar steunt Stichting Wildlife het (educatie)project van het Jane Goodall Institute in Dindefelo, Senegal. Afgelopen week kregen we deze foto's, gemaakt door één van de veldassistenten van het JGI in het dorp Nandoumary, op de grens van het Dindefelo natuurrreservaat. 

Meer lezen

Jaarverslag Gorilla Stichting Nederland

8 maart 2021

Gorilla Stichting Nederland heeft in 2020 een donatie mogen ontvangen van € 5.000. Lees hier meer over hoe dit bedrag ten goede is gekomen aan de bescherming van gorilla's in het wild.

Meer lezen

Jaarverslag Biodiversity Conservation Organisation

1 maart 2021

Biodiversity Conservation Organisation (BICO) werkt in Kenia. Het project van BICO dat door Stichting Wildlife wordt gesteund draait om de Afrikaanse wilde hond. In 2020 hebben zij het volgende kunnen doen met onze donatie:

Meer lezen

Activiteiten 2021

26 februari 2021

De data voor de activiteiten in 2021 zijn bekend. De data zijn uiteraard onder voorbehoud, afhankelijk van geldende maatregelen op het moment van de activiteit. 

Meer lezen

Verhuizing vale gier naar Bulgarije

13 februari 2021

Vanuit Dierenrijk is een vale gier verhuist naar Bulgarije. Stichting Wildlife steunt al een aantal jaar het project van Green Balkans in Bulgarije. Green Balkans zet zich in om vale gieren, monniksgieren en lammergieren terug in de natuur te krijgen. Deze giersoorten waren in Bulgarije helemaal uitgestorven. 

Meer lezen

Project van het jaar 2021

23 januari 2021

Door de tijdelijke sluitingen van de parken en alle maatregelen in verband met het coronavirus, heeft ons project van het jaar niet de aandacht kunnen krijgen die het verdiende in 2020. 

Meer lezen

Noodhulp voor Brazilië

16 december 2020

Het Lowland Tapir Conservation Initiative heeft € 2.000,- aan noodhulp gekregen van Stichting Wildlife. Door grote bosbranden in Zuid-Amerika het afgelopen jaar lopen verschillende diersoorten gevaar.

Meer lezen

SANCCOB - Bedank video

14 december 2020

Vanuit Zuid-Afrika ontvingen wij een leuke bedankvideo. Heb jij hem al gezien?

Meer lezen

Save The Rhino - Ol Jogi Conservancy

16 november 2020

Stichting Wildlife ondersteunt Save The Rhino al jaren. Dit jaar is onze donatie gebruikt voor het Ol Jogi Conservacy in Kenia.

Meer lezen

Vrijwilligers gezocht voor Dierenrijk

22 oktober 2020

Stichting Wildlife in Dierenrijk is op zoek naar nieuwe, enthousiaste, educatieve vrijwilligers, die het leuk vinden om samen met een gedreven team van Stichting Wildlife te werken.

Meer lezen

Vrijwilligers gezocht voor Safaripark Beekse Bergen

10 oktober 2020

Safaripark Beekse Bergen is op zoek naar enthousiaste educatieve vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gedreven team toezicht te houden in het doorloopgebied met halfapen in het park en bezoekers op diverse manieren uitleg te geven over bedreigde dieren en onze natuurbeschermingsprojecten.

Meer lezen

Schemertour AquaZoo Leeuwarden

3 oktober 2020

Op vrijdag 16 oktober organiseert AquaZoo Leeuwarden schemertours. Tijdens deze schemertours geven gidsen van Stichting Wildlife een rondleiding van 1 a 1,5 uur door de dierentuin na sluitingstijd. Opgeven is noodzakelijk!

Meer lezen

Uitnodigingen adoptiedagen

3 augustus 2020

De uitnodigingen voor de adoptiedagen worden per email verzonden naar de bij ons bekende adressen. Meer informatie over tot wanneer u kunt inschrijven vindt u hier.

Meer lezen

Gio haalt geld op voor de cheeta's

2 augustus 2020

Op 1 augustus 2020 was het zover. Gio ging na sluitingstijd de wandelroute op met de fiets om in één uur tijd zoveel mogelijk rondjes te fietsen.

Meer lezen

Donaties 2020

25 juli 2020

Dit jaar hebben wij weer een fantastisch bedrag aan onze natuurbeschermingsprojecten kunnen doneren. 

Meer lezen

AquaZoo zoekt vrijwilligers

15 juli 2020

Stichting Wildlife zoekt voor AquaZoo Leeuwarden enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gedreven team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife toezicht te houden in het doorloopgebied met ringstaartmaki's in het park.

Meer lezen

Gio fietst voor cheeta's

30 juni 2020

Gio Cruz gaat een uur lang fietsen door Safaripark Beekse Bergen om zo geld op te halen voor de cheeta’s. Hij zal op 1 augustus in een uur tijd zo veel mogelijk rondjes over de wandelpaden rijden langs de giraffen, leeuwen en uiteraard de cheeta's.

Meer lezen

Penningmeester gezocht!

15 mei 2020

Word jij onze penningmeester?

Meer lezen

Annulering Curio Wildlife Event

10 mei 2020

Door de huidige maatregelen m.b.t. het corona virus kan het Curio Wildlife Event helaas niet doorgaan. Het harde werk van de studenten hebben we wel online gezet op onze pagina. Klik op 'Meer lezen' om dit te bekijken.

Meer lezen

Donatie Lemur Rescue Center

20 april 2020

De huidige corona epidemie heeft ook in de landen waar wij projecten ondersteunen veel impact. Zo kregen wij onlangs het bericht dat ....

Meer lezen

Aangepaste agenda 2020

31 maart 2020

Om de adviezen van het RIVM te volgen hebben wij een aantal data van onze activiteiten verschoven. De nieuwe data staan hier vermeld.

Meer lezen

Curio Wildlife Event

20 februari 2020

Op 6 mei 2020 is het Curio Wildlife Event in Safaripark Beekse Bergen. Studenten van Curio Groen en Dier ontwikkelen de inhoud van dit evenement voor hun opleiding. Zij zullen deze dag bij .....

Meer lezen

Donatie 2019 Save The Rhino

14 februari 2020

In 2019 heeft Save The Rhino een donatie van € 10.000 ontvangen van ons. Met dit geld hebben zij veel kunnen doen voor de breedlip- en puntlipneushoorn......

Meer lezen

Activiteiten 2020

17 januari 2020

Dit jaar staan er diverse activiteiten gepland. De volgende data zijn al bekend:

Meer lezen

Project van het jaar 2020!

3 januari 2020

Ieder jaar staat één van onze projecten centraal. Dit jaar is dat het Cheetah Conservation Botswana!

Meer lezen

Vrijwilligers gezocht voor AquaZoo Leeuwarden!

21 december 2019

Wij zijn op zoek naar uitbreiding van ons enthousiaste team vrijwilligers in AquaZoo Leeuwarden.

Meer lezen

Sponsorloop

6 december 2019

Basisschool Laurentiushof heeft met ZooParc Overloon € 2.110,- opgehaald met een sponsorloop voor de Afrikaanse pinguïns! 

Meer lezen

Lezing SANCCOB

23 september 2019

Op dinsdag 8 oktober zal Christian Triay vertellen over zijn werk voor SANCCOB en de Afrikaanse pinguïns. De lezing begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur). Klik op 'meer lezen' voor meer informatie en hoe op te geven.

Meer lezen

Lezing CGF

1 september 2019

Gisteravond gaf Stephanie Fennessy, één van de oprichters van de Giraffe Conservation Foundation, een lezing in de Beekse Bergen. De zaal zat vol met ruim 50 geïnteresseerde medewerkers, vrijwilligers en abonnementhouders.

Meer lezen

Donaties 2019

29 augustus 2019

Dit jaar is er een record bedrag gedoneerd aan onze natuurbeschermingsprojecten. Er zijn ook diverse nieuwe projecten die wij steunen. Informatie hierover vindt u binnenkort op onze projecten pagina. Benieuwd naar de donaties? Klik op 'meer lezen'. 

Meer lezen

Benefietdag Dierenrijk

5 augustus 2019

De benefietdag van ons in Dierenrijk is op 25 augustus. Op deze dag staan wij met onze vrijwilligers en een aantal enthousiastelingen op het centrale plein van Dierenrijk waar wij allerlei activiteiten te doen zijn.

Meer lezen

Lezing Giraffe Conservation Foundation

31 juli 2019

Op zaterdagavond 31 augustus zal Stephanie Fennessy, één van de oprichters van het Giraffe Conservation Foundation een lezing geven in Event Center Beekse Bergen. Samen met haar man heeft Stephanie de afgelopen 20 jaar giraffes in het wild onderzocht en werken ze samen met lokale organisaties om de giraffes te beschermen.

Meer lezen

Uitnodigingen adoptiedagen - Status

12 juli 2019

De uitnodigingen voor de adoptiedagen worden per email verzonden. In dit bericht kunt u zien wanneer deze verzonden zijn en tot wanneer u zich kunt opgeven.

Meer lezen

Nieuwe vrijwilligers Safaripark Beekse Bergen

1 juli 2019

Safaripark Beekse Bergen heeft er tien enthousiaste vrijwilligers bij!

Meer lezen

World Giraffe Day(s)

18 juni 2019

Op 21 juni is het World Giraffe Day. In het Safaripark gaan we dit vieren, maar niet 1 dag, maar 3 dagen lang!

Meer lezen

Busreis 2019

4 juni 2019

Op zondag 2 juni vond de jaarlijkse busreis voor onze gouden en platinum vrienden naar een bevriend dierenpark plaats. Dit jaar waren we welkom in Burgers' Zoo.

Meer lezen

Donateurswandeling 2019

24 mei 2019

Dit jaar kregen onze donateurs wederom een uitnodiging voor een exclusieve avondwandeling in het Safaripark. Een klein gezelschap had zich opgegeven voor deze wandeling en na sluitingstijd gingen zij onder begeleiding van een ranger het Safaripark in voor een mooie wandeling van ruim 2 uur. 

Meer lezen

Vrijwilligers AquaZoo Leeuwarden

8 mei 2019

Alle vier cursisten van AquaZoo Leeuwarden zijn geslaagd en mogen als gids aan de slag. Wij wensen Lara, Ronald, Nancy en Jolande heel veel succes en vooral plezier bij hun werk als vrijwilliger.

Meer lezen

Vrijwilligers gezocht te Safaripark Beekse Bergen

8 april 2019

In Safaripark Beekse Bergen zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers om ons team te versterken. Om vrijwilliger te worden organiseren we in mei een korte cursus zodat je komend seizoen ingezet kan worden als host bij de ringstaartmaki's en de roofvogelsafari.

Meer lezen

Edge of Africa

6 april 2019

Vanaf vandaag kunt u onze vrijwilligers in Safaripark Beekse Bergen elk weekend en in de vakanties tegenkomen bij de ringstaartmaki's in de Edge of Africa. In dit doorloopgebied vertellen de vrijwilligers alles over de maki's en het Lemur Rescue Center in Madagaskar.

Meer lezen

Bijenmengsel

4 maart 2019

Vanaf vandaag kun je bij Stichting Wildlife in het Safaripark bij-vriendelijke bloemzaden kopen! Het gaat slecht met veel bijensoorten over de hele wereld. Eén van de redenen hiervoor is dat er steeds minder (verschillende) bloemen zijn. Die bloemen zorgen voor voedsel voor de bijen. 

Meer lezen

Vrijwilligers Safaripark Beekse Bergen

18 februari 2019

Safaripark Beekse Bergen heeft er weer acht enthousiaste vrijwilligers bij! Gefeliciteerd en welkom bij het team! Wil jij ook vrijwilliger worden bij ons? Stuur dan een mailtje naar info@stichtingwildlife.nl

In gesprek met adoptieouder Gerrie

16 februari 2019

Op een mooie zondagochtend hebben wij een afspraak met Gerrie in Dierenrijk. Gerrie is een van onze vrijwilligsters van Stichting Wildlife in Dierenrijk en heeft hier een dier geadopteerd. Wij zijn benieuwd waarom en gaan met haar in gesprek.

Meer lezen

Vrijwilligers ZooParc Overloon

9 februari 2019

Vandaag waren de examens voor nieuwe vrijwilligers in ZooParc Overloon. Stichting Wildlife mag weer acht vrijwilligers verwelkomen in dit park.

Welkom bij het team en heel veel plezier!

Extra donatie Rode panda

28 januari 2019

Ieder jaar staat één van de natuurbeschermingsprojecten van Stichting Wildlife extra in het zonnetje. In 2018 was dat het Red Panda Network. Het Red Panda Network heeft een donatie van €5000 ontvangen van Stichting Wildlife. Daarnaast zijn er in de parken.....

Meer lezen

Activiteiten 2019

12 januari 2019

Jaarlijks vinden er diverse activiteiten plaats, zoals onze adoptiedagen. De data voor 2019 zijn bekend, namelijk:

Meer lezen

Vrijwilligers gezocht AquaZoo Friesland

3 januari 2019

AquaZoo Friesland is op zoek naar enthousiaste educatieve vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gedreven team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife rondleidingen te geven, activiteiten te organiseren en toezicht te houden in de doorloopgebieden in het park.

Meer lezen

Project van het jaar 2019

1 januari 2019

Ieder jaar staat één van de projecten centraal als het project van het jaar. Zo staat dit project op onze folders, adoptiecertificaat en op de polsbandjes.
Dit jaar is het project van het jaar:
SANCCOB
SANCCOB staat voor “Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds”. Het belangrijkste doel van SANCCOB is om de afname van het aantal zeevogels in Zuid-Afrika tegen te gaan.

Meer lezen

Verdeling donaties Gorilla Stichting Nederland

12 december 2018

Dit jaar heeft Stichting Wildlife twee donaties gedaan aan Gorilla Stichting Nederland. Eén van deze donaties was noodhulp voor het Gorilla project GRACE. Op de website van Gorilla Stichting Nederland wordt aangegeven hoe dit geld is besteed. Hieronder de verdeling zoals op de website van GSN staat aangegeven.

Meer lezen

Nationale vrijwilligersdag

7 december 2018

Vandaag is het Nationale Vrijwilligersdag!
Stichting Wildlife zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van meer dan honderd vrijwilligers in AquaZoo Friesland, Dierenrijk, Safaripark Beekse Bergen en ZooParc Overloon.

Meer lezen

Oude telefoons

26 november 2018

Heb je thuis of op het werk nog oude mobiele telefoons liggen? Laat ze niet liggen en gooi ze niet weg, maar lever ze in voor Stichting Wildlife! Sinds de zomer van 2018 staan er in AquaZoo Friesland, Dierenrijk, Safaripark Beekse Bergen en ZooParc Overloon verzamelbakken voor oude telefoons. 

Meer lezen

Noodhulp Gorilla's

17 november 2018

In de Democratische Republiek Congo zijn meerdere uitbraken van Ebola. Op het moment wordt het gezien als de ergste uitbraak in de geschiedenis van DRC met al 209 doden. Ebola is niet alleen voor mensen besmettelijk en dodelijk, maar ook voor chimpansee’s en gorilla’s.

Meer lezen

Donaties 2018

11 oktober 2018

Dit jaar hebben wij een record bedrag aan onze natuurbeschermingsprojecten kunnen doneren. 

Meer lezen

Vrijwilligers gezocht - Safaripark Beekse Bergen

27 september 2018

Stichting Wildlife is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich in Safaripark Beekse Bergen willen inzetten voor diverse natuurbeschermingsprojecten. Uitvalsbasis is de Vriendenkraal op het Safaripark van waaruit de activiteiten ook plaatsvinden. 

Meer lezen

International Red Panda Day

9 september 2018

Op zaterdag 15 september is het International Red Panda Day. In meer dan 60 dierentuinen over de hele wereld wordt er dan aandacht besteed aan de rode panda. Ook Stichting Wildlife doet hier aan mee. Wij doen er zelfs een schepje bovenop en houden een rode panda-weekend!

Meer lezen

Vrijwilligers gezocht - ZooParc Overloon

7 september 2018

Verzorg een expeditie als educatieve vrijwilliger bij ZooParc Overloon!
ZooParc Overloon is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gedreven team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife verschillende rondleidingen, kinderfeestjes en themadagen in het park te organiseren.

Meer lezen

Jubilarissen Safaripark

27 augustus 2018

Afgelopen weekend hadden de vrijwilligers van Safaripark Beekse Bergen hun jaarlijkse barbecue in het Rangerkamp van het Safaripark. Tijdens deze avond werden ook de jubilarissen in het zonnetje gezet.
Meer lezen

Meer lezen

Platinum Jīng

19 juli 2018

Wat een fantastisch nieuws. Het in Dierenrijk geboren olifantje Jīng is geadopteerd! De trotse adoptieouder is met deze adoptie Platinum Vriend geworden in Dierenrijk. 

Meer lezen

Jubilarissen Dierenrijk

17 juli 2018

In ons team vrijwilligers in Dierenrijk hebben wij 7 jubilarissen!

Meer lezen

World Giraffe Day

23 juni 2018

Tijdens World Giraffe Day op 21 juni waren er in het Safaripark allerlei extra activiteiten waarbij de giraffe centraal stond. Alle opbrengsten van de activiteiten gaan naar Giraffe Conservation Foundation.

Meer lezen

Benefietdag Dierenrijk

19 mei 2018

Op zondag 10 juni vindt in Dierenrijk onze speciale benefietdag plaats. Er zullen allerlei leuke (extra) activiteiten te doen zijn op deze dag. De benefietdag is van 09.30 uur tot 17.30 uur.

Meer lezen

Diamond ThemePark Awards

16 mei 2018

Vandaag waren de uitreikingen van de Diamond ThemePark Awards in Safaripark Beekse Bergen. Wij mochten de educatie award in ontvangst nemen!

Meer lezen

Bezorg bezoekers én dieren een leuke dag in ZooParc Overloon!

14 mei 2018

ZooParc Overloon is op zoek naar enthousiaste educatieve vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gedreven team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife toezicht te houden in de doorloopgebieden in het park.

Meer lezen

11 jaar voorzitter

24 februari 2018

Na 11 jaar voorzitter van Stichting Wildlife te zijn geweest, droeg Joep Bartels het voorzitterschap over aan Maaike van Limpt. Dit gebeurde tijdens de bestuursvergadering die voor deze gelegenheid gehouden werd bij Academy Bartels.

Meer lezen

200 Adoptieouders!

5 december 2017

We hebben goed nieuws!
Het adoptieplan is een populaire manier om onze goede doelen te steunen.

Meer lezen

Donatie aan Drill Ranch

27 juni 2017

Onlangs kreeg Stichting Wildlife het verzoek voor noodhulp aan het project Drill Ranch. Ontdek snel meer over dit project en de donatie.

Meer lezen

Nieuwe naam en logo

1 januari 2016

Per 1 januari 2016 is onze naam veranderd van Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk naar Stichting Wildlife.

Meer lezen
Nieuwsoverzicht