Nieuws

Uitnodigingen adoptiedagen

3 augustus 2020

De uitnodigingen voor de adoptiedagen worden per email verzonden naar de bij ons bekende adressen. Meer informatie over tot wanneer u kunt inschrijven vindt u hier.

Meer lezen

Gio haalt geld op voor de cheeta's

2 augustus 2020

Op 1 augustus 2020 was het zover. Gio ging na sluitingstijd de wandelroute op met de fiets om in één uur tijd zoveel mogelijk rondjes te fietsen.

Meer lezen

Donaties 2020

25 juli 2020

Dit jaar hebben wij weer een fantastisch bedrag aan onze natuurbeschermingsprojecten kunnen doneren. 

Meer lezen

AquaZoo zoekt vrijwilligers

15 juli 2020

Stichting Wildlife zoekt voor AquaZoo Leeuwarden enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gedreven team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife toezicht te houden in het doorloopgebied met ringstaartmaki's in het park.

Meer lezen

Gio fietst voor cheeta's

30 juni 2020

Gio Cruz gaat een uur lang fietsen door Safaripark Beekse Bergen om zo geld op te halen voor de cheeta’s. Hij zal op 1 augustus in een uur tijd zo veel mogelijk rondjes over de wandelpaden rijden langs de giraffen, leeuwen en uiteraard de cheeta's.

Meer lezen

Penningmeester gezocht!

15 mei 2020

Word jij onze penningmeester?

Meer lezen

Annulering Curio Wildlife Event

10 mei 2020

Door de huidige maatregelen m.b.t. het corona virus kan het Curio Wildlife Event helaas niet doorgaan. Het harde werk van de studenten hebben we wel online gezet op onze pagina. Klik op 'Meer lezen' om dit te bekijken.

Meer lezen

Donatie Lemur Rescue Center

20 april 2020

De huidige corona epidemie heeft ook in de landen waar wij projecten ondersteunen veel impact. Zo kregen wij onlangs het bericht dat ....

Meer lezen

Aangepaste agenda 2020

31 maart 2020

Om de adviezen van het RIVM te volgen hebben wij een aantal data van onze activiteiten verschoven. De nieuwe data staan hier vermeld.

Meer lezen

Curio Wildlife Event

20 februari 2020

Op 6 mei 2020 is het Curio Wildlife Event in Safaripark Beekse Bergen. Studenten van Curio Groen en Dier ontwikkelen de inhoud van dit evenement voor hun opleiding. Zij zullen deze dag bij .....

Meer lezen

Donatie 2019 Save The Rhino

14 februari 2020

In 2019 heeft Save The Rhino een donatie van € 10.000 ontvangen van ons. Met dit geld hebben zij veel kunnen doen voor de breedlip- en puntlipneushoorn......

Meer lezen

Activiteiten 2020

17 januari 2020

Dit jaar staan er diverse activiteiten gepland. De volgende data zijn al bekend:

Meer lezen

Project van het jaar 2020!

3 januari 2020

Ieder jaar staat één van onze projecten centraal. Dit jaar is dat het Cheetah Conservation Botswana!

Meer lezen

Vrijwilligers gezocht voor AquaZoo Leeuwarden!

21 december 2019

Wij zijn op zoek naar uitbreiding van ons enthousiaste team vrijwilligers in AquaZoo Leeuwarden.

Meer lezen

Sponsorloop

6 december 2019

Basisschool Laurentiushof heeft met ZooParc Overloon € 2.110,- opgehaald met een sponsorloop voor de Afrikaanse pinguïns! 

Meer lezen

Lezing SANCCOB

23 september 2019

Op dinsdag 8 oktober zal Christian Triay vertellen over zijn werk voor SANCCOB en de Afrikaanse pinguïns. De lezing begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur). Klik op 'meer lezen' voor meer informatie en hoe op te geven.

Meer lezen

Lezing CGF

1 september 2019

Gisteravond gaf Stephanie Fennessy, één van de oprichters van de Giraffe Conservation Foundation, een lezing in de Beekse Bergen. De zaal zat vol met ruim 50 geïnteresseerde medewerkers, vrijwilligers en abonnementhouders.

Meer lezen

Donaties 2019

29 augustus 2019

Dit jaar is er een record bedrag gedoneerd aan onze natuurbeschermingsprojecten. Er zijn ook diverse nieuwe projecten die wij steunen. Informatie hierover vindt u binnenkort op onze projecten pagina. Benieuwd naar de donaties? Klik op 'meer lezen'. 

Meer lezen

Benefietdag Dierenrijk

5 augustus 2019

De benefietdag van ons in Dierenrijk is op 25 augustus. Op deze dag staan wij met onze vrijwilligers en een aantal enthousiastelingen op het centrale plein van Dierenrijk waar wij allerlei activiteiten te doen zijn.

Meer lezen

Lezing Giraffe Conservation Foundation

31 juli 2019

Op zaterdagavond 31 augustus zal Stephanie Fennessy, één van de oprichters van het Giraffe Conservation Foundation een lezing geven in Event Center Beekse Bergen. Samen met haar man heeft Stephanie de afgelopen 20 jaar giraffes in het wild onderzocht en werken ze samen met lokale organisaties om de giraffes te beschermen.

Meer lezen

Uitnodigingen adoptiedagen - Status

12 juli 2019

De uitnodigingen voor de adoptiedagen worden per email verzonden. In dit bericht kunt u zien wanneer deze verzonden zijn en tot wanneer u zich kunt opgeven.

Meer lezen

Nieuwe vrijwilligers Safaripark Beekse Bergen

1 juli 2019

Safaripark Beekse Bergen heeft er tien enthousiaste vrijwilligers bij!

Meer lezen

World Giraffe Day(s)

18 juni 2019

Op 21 juni is het World Giraffe Day. In het Safaripark gaan we dit vieren, maar niet 1 dag, maar 3 dagen lang!

Meer lezen

Busreis 2019

4 juni 2019

Op zondag 2 juni vond de jaarlijkse busreis voor onze gouden en platinum vrienden naar een bevriend dierenpark plaats. Dit jaar waren we welkom in Burgers' Zoo.

Meer lezen

Donateurswandeling 2019

24 mei 2019

Dit jaar kregen onze donateurs wederom een uitnodiging voor een exclusieve avondwandeling in het Safaripark. Een klein gezelschap had zich opgegeven voor deze wandeling en na sluitingstijd gingen zij onder begeleiding van een ranger het Safaripark in voor een mooie wandeling van ruim 2 uur. 

Meer lezen

Vrijwilligers AquaZoo Leeuwarden

8 mei 2019

Alle vier cursisten van AquaZoo Leeuwarden zijn geslaagd en mogen als gids aan de slag. Wij wensen Lara, Ronald, Nancy en Jolande heel veel succes en vooral plezier bij hun werk als vrijwilliger.

Meer lezen

Vrijwilligers gezocht te Safaripark Beekse Bergen

8 april 2019

In Safaripark Beekse Bergen zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers om ons team te versterken. Om vrijwilliger te worden organiseren we in mei een korte cursus zodat je komend seizoen ingezet kan worden als host bij de ringstaartmaki's en de roofvogelsafari.

Meer lezen

Edge of Africa

6 april 2019

Vanaf vandaag kunt u onze vrijwilligers in Safaripark Beekse Bergen elk weekend en in de vakanties tegenkomen bij de ringstaartmaki's in de Edge of Africa. In dit doorloopgebied vertellen de vrijwilligers alles over de maki's en het Lemur Rescue Center in Madagaskar.

Meer lezen

Bijenmengsel

4 maart 2019

Vanaf vandaag kun je bij Stichting Wildlife in het Safaripark bij-vriendelijke bloemzaden kopen! Het gaat slecht met veel bijensoorten over de hele wereld. Eén van de redenen hiervoor is dat er steeds minder (verschillende) bloemen zijn. Die bloemen zorgen voor voedsel voor de bijen. 

Meer lezen

Vrijwilligers Safaripark Beekse Bergen

18 februari 2019

Safaripark Beekse Bergen heeft er weer acht enthousiaste vrijwilligers bij! Gefeliciteerd en welkom bij het team! Wil jij ook vrijwilliger worden bij ons? Stuur dan een mailtje naar info@stichtingwildlife.nl

In gesprek met adoptieouder Gerrie

16 februari 2019

Op een mooie zondagochtend hebben wij een afspraak met Gerrie in Dierenrijk. Gerrie is een van onze vrijwilligsters van Stichting Wildlife in Dierenrijk en heeft hier een dier geadopteerd. Wij zijn benieuwd waarom en gaan met haar in gesprek.

Meer lezen

Vrijwilligers ZooParc Overloon

9 februari 2019

Vandaag waren de examens voor nieuwe vrijwilligers in ZooParc Overloon. Stichting Wildlife mag weer acht vrijwilligers verwelkomen in dit park.

Welkom bij het team en heel veel plezier!

Extra donatie Rode panda

28 januari 2019

Ieder jaar staat één van de natuurbeschermingsprojecten van Stichting Wildlife extra in het zonnetje. In 2018 was dat het Red Panda Network. Het Red Panda Network heeft een donatie van €5000 ontvangen van Stichting Wildlife. Daarnaast zijn er in de parken.....

Meer lezen

Activiteiten 2019

12 januari 2019

Jaarlijks vinden er diverse activiteiten plaats, zoals onze adoptiedagen. De data voor 2019 zijn bekend, namelijk:

Meer lezen

Vrijwilligers gezocht AquaZoo Friesland

3 januari 2019

AquaZoo Friesland is op zoek naar enthousiaste educatieve vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gedreven team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife rondleidingen te geven, activiteiten te organiseren en toezicht te houden in de doorloopgebieden in het park.

Meer lezen

Project van het jaar 2019

1 januari 2019

Ieder jaar staat één van de projecten centraal als het project van het jaar. Zo staat dit project op onze folders, adoptiecertificaat en op de polsbandjes.
Dit jaar is het project van het jaar:
SANCCOB
SANCCOB staat voor “Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds”. Het belangrijkste doel van SANCCOB is om de afname van het aantal zeevogels in Zuid-Afrika tegen te gaan.

Meer lezen

Verdeling donaties Gorilla Stichting Nederland

12 december 2018

Dit jaar heeft Stichting Wildlife twee donaties gedaan aan Gorilla Stichting Nederland. Eén van deze donaties was noodhulp voor het Gorilla project GRACE. Op de website van Gorilla Stichting Nederland wordt aangegeven hoe dit geld is besteed. Hieronder de verdeling zoals op de website van GSN staat aangegeven.

Meer lezen

Nationale vrijwilligersdag

7 december 2018

Vandaag is het Nationale Vrijwilligersdag!
Stichting Wildlife zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van meer dan honderd vrijwilligers in AquaZoo Friesland, Dierenrijk, Safaripark Beekse Bergen en ZooParc Overloon.

Meer lezen

Oude telefoons

26 november 2018

Heb je thuis of op het werk nog oude mobiele telefoons liggen? Laat ze niet liggen en gooi ze niet weg, maar lever ze in voor Stichting Wildlife! Sinds de zomer van 2018 staan er in AquaZoo Friesland, Dierenrijk, Safaripark Beekse Bergen en ZooParc Overloon verzamelbakken voor oude telefoons. 

Meer lezen

Noodhulp Gorilla's

17 november 2018

In de Democratische Republiek Congo zijn meerdere uitbraken van Ebola. Op het moment wordt het gezien als de ergste uitbraak in de geschiedenis van DRC met al 209 doden. Ebola is niet alleen voor mensen besmettelijk en dodelijk, maar ook voor chimpansee’s en gorilla’s.

Meer lezen

Donaties 2018

11 oktober 2018

Dit jaar hebben wij een record bedrag aan onze natuurbeschermingsprojecten kunnen doneren. 

Meer lezen

Vrijwilligers gezocht - Safaripark Beekse Bergen

27 september 2018

Stichting Wildlife is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich in Safaripark Beekse Bergen willen inzetten voor diverse natuurbeschermingsprojecten. Uitvalsbasis is de Vriendenkraal op het Safaripark van waaruit de activiteiten ook plaatsvinden. 

Meer lezen

International Red Panda Day

9 september 2018

Op zaterdag 15 september is het International Red Panda Day. In meer dan 60 dierentuinen over de hele wereld wordt er dan aandacht besteed aan de rode panda. Ook Stichting Wildlife doet hier aan mee. Wij doen er zelfs een schepje bovenop en houden een rode panda-weekend!

Meer lezen

Vrijwilligers gezocht - ZooParc Overloon

7 september 2018

Verzorg een expeditie als educatieve vrijwilliger bij ZooParc Overloon!
ZooParc Overloon is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gedreven team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife verschillende rondleidingen, kinderfeestjes en themadagen in het park te organiseren.

Meer lezen

Jubilarissen Safaripark

27 augustus 2018

Afgelopen weekend hadden de vrijwilligers van Safaripark Beekse Bergen hun jaarlijkse barbecue in het Rangerkamp van het Safaripark. Tijdens deze avond werden ook de jubilarissen in het zonnetje gezet.
Meer lezen

Meer lezen

Platinum Jīng

19 juli 2018

Wat een fantastisch nieuws. Het in Dierenrijk geboren olifantje Jīng is geadopteerd! De trotse adoptieouder is met deze adoptie Platinum Vriend geworden in Dierenrijk. 

Meer lezen

Jubilarissen Dierenrijk

17 juli 2018

In ons team vrijwilligers in Dierenrijk hebben wij 7 jubilarissen!

Meer lezen

World Giraffe Day

23 juni 2018

Tijdens World Giraffe Day op 21 juni waren er in het Safaripark allerlei extra activiteiten waarbij de giraffe centraal stond. Alle opbrengsten van de activiteiten gaan naar Giraffe Conservation Foundation.

Meer lezen

Benefietdag Dierenrijk

19 mei 2018

Op zondag 10 juni vindt in Dierenrijk onze speciale benefietdag plaats. Er zullen allerlei leuke (extra) activiteiten te doen zijn op deze dag. De benefietdag is van 09.30 uur tot 17.30 uur.

Meer lezen

Diamond ThemePark Awards

16 mei 2018

Vandaag waren de uitreikingen van de Diamond ThemePark Awards in Safaripark Beekse Bergen. Wij mochten de educatie award in ontvangst nemen!

Meer lezen

Bezorg bezoekers én dieren een leuke dag in ZooParc Overloon!

14 mei 2018

ZooParc Overloon is op zoek naar enthousiaste educatieve vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gedreven team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife toezicht te houden in de doorloopgebieden in het park.

Meer lezen

11 jaar voorzitter

24 februari 2018

Na 11 jaar voorzitter van Stichting Wildlife te zijn geweest, droeg Joep Bartels het voorzitterschap over aan Maaike van Limpt. Dit gebeurde tijdens de bestuursvergadering die voor deze gelegenheid gehouden werd bij Academy Bartels.

Meer lezen

Polsbandjes

12 februari 2018

In 2018 staat de rode panda via het Red Panda Network als project centraal. De nieuwe polsbandjes sluiten aan op dit project. Deze zijn te koop in onze Vriendenkraal in Safaripark Beekse Bergen.

Meer lezen

Activiteiten 2018

6 februari 2018

Jaarlijks vinden er diverse activiteiten plaats, zoals onze adoptiedagen. De data voor 2018 zijn bekend, namelijk:

Meer lezen

Project van het jaar 2018

8 januari 2018

Ieder jaar staat één van onze natuurbeschermingsprojecte centraal. Dit jaar is gekozen voor een project waavan de ambassadeurs in alle vier parken voorkomen, namelijk Red Panda Network.

Meer lezen

Donaties 2017

31 december 2017

Met het onderstaande nieuws sluiten we een goed jaar af. Dit jaar heeft Stichting Wildlife het volgende kunnen doneren aan onze projecten. In sommige gevallen gaat het om eenmalige (extra) hulp.

Meer lezen

Vrijwilligers gezocht in Dierenrijk

18 december 2017

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om  het team van vrijwillige gidsen in Dierenrijk te versterken! Zij geven daar rondleidingen, kinderfeestjes en de dagelijkse Toer de Voer.

Meer lezen

200 Adoptieouders!

5 december 2017

We hebben goed nieuws!
Het adoptieplan is een populaire manier om onze goede doelen te steunen.

Meer lezen

Safaripark Beekse Bergen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

22 augustus 2017

Stichting Wildlife is voor Safaripark Beekse Bergen op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor diverse natuurbeschermingsprojecten.

Meer lezen

Donatie aan Drill Ranch

27 juni 2017

Onlangs kreeg Stichting Wildlife het verzoek voor noodhulp aan het project Drill Ranch. Ontdek snel meer over dit project en de donatie.

Meer lezen

Benefietdag in Dierenrijk

16 juni 2017

Op zondag 25 juni wordt er in Dierenrijk door Stichting Wildlife een benefietdag georganiseerd. Ontdek snel wat er op deze speciale dag te doen is!

Meer lezen

Heeft u onze jeep in ZooParc al gezien?

17 maart 2017

Om alle adoptieouders te bedanken staat er een jeep in ZooParc, volgeplakt met stickers met de namen van onze adoptieouders! 

Meer lezen

Zuid-Amerikaanse Tapir Tinus heeft een adoptieouder gekregen!

16 maart 2017

De eerste dieradoptie in AquaZoo Friesland is een feit! De Zuid-Amerikaanse Tapir Tinus is het gelukkige dier dat een adoptieouder heeft gekregen.

Meer lezen

De data voor de activiteiten in 2017 zijn bekend

9 februari 2017

Bekijk de nieuwe data voor 2017!

Meer lezen

Project van het jaar 2017

21 december 2016

Ieder jaar staat er een project centraal bij onze Stichting. 
In 2017 staat het Jane Goodall Instituut centraal.

Meer lezen

Verzorg een expeditie als educatieve vrijwilliger bij ZooParc Overloon!

2 december 2016

ZooParc Overloon is op zoek naar enthousiaste educatieve vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gedreven team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife verschillende rondleidingen, kinderfeestjes en themadagen in het park te organiseren.

Meer lezen

Donaties 2016

2 december 2016

Dit jaar heeft Stichting Wildlife met dank aan de adoptieouders, donateurs, vrijwilligers en iedereen die een bijdrage heeft geleverd het volgende kunnen doneren aan de projecten...

Meer lezen

Dierenrijk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

28 november 2016

Dierenrijk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om samen met het team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife rondleidingen, kinderfeestjes en de dagelijkse Toer de Voer te organiseren.

Meer lezen

Dierenrijk blij verrast met geboorte chimpansee!

16 november 2016

Na een draagtijd van ruim zeven maanden is chimpansee Christa afgelopen nacht van een jong bevallen. Moeder en haar kleine maken het goed, maar de eerste periode blijft altijd spannend omdat het jong bij de moeder moet gaan zogen.

Meer lezen

Safaripark Beekse Bergen zoekt enthousiaste vrijwilligers!

7 november 2016

Safaripark Beekse Bergen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor diverse natuurbeschermingsprojecten. Uitvalsbasis is de Vriendenkraal op het Safaripark van waaruit de activiteiten ook plaatsvinden.

Meer lezen

Benefietavond Stichting Wildlife in Dierenrijk

9 september 2016

Stichting Wildlife organiseert op zaterdag 24 september een speciale benefietavond in Dierenrijk. Het park is deze avond van 18.00 tot 22.00 uur geopend en biedt allerlei gezellige en interessante activiteiten voor de hele familie.

Meer lezen

Busreis platinum- en gouden vrienden

23 mei 2016

Op zondag 22 mei vond de jaarlijkse busreis voor de Platinum- en Gouden Vrienden plaats. Dit jaar gingen we naar collega dierentuin Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zoo.

Meer lezen

Donateurswandelingen

23 mei 2016

De jaarlijkse donateurswandelingen waren dit jaar op 20 mei (avondwandeling) en 21 mei (ochtendwandeling).

Meer lezen

Unieke geboortes gieren in Safaripark

18 mei 2016

Zeldzaam en uniek. Zo zijn de geboortes van drie verschillende giersoorten bij de educatieve Roofvogelshow van Safaripark Beekse Bergen het best te omschrijven.

Meer lezen

Project van het jaar - 'red de gieren' bandjes

25 april 2016

Dit jaar is het gierenproject van Green Balkans het project van het jaar.

Meer lezen

Cursisten geslaagd Safaripark

19 april 2016

Als afsluiting van de cursus, om als vrijwilliger in het Safaripark aan de slag te gaan, moest er examen gedaan worden.

Meer lezen

Adoptieplan

4 april 2016

Ons adoptieplan is een leuke, unieke manier om onze natuurbeschermingsprojecten te ondersteunen.

Meer lezen

Cursus vrijwilligers ZooParc Overloon

4 maart 2016

In ZooParc Overloon is de cursus voor vrijwilligers zondag 21 februari begonnen. De 8 huidige vrijwilligers en 5 nieuwe cursisten doen hier aan mee. De cursus beslaat 6 middagen met als afsluiter een examen op 29 mei. We wensen de cursisten veel succes en plezier!

Meer lezen

Verbouwing Vriendenkraal

22 februari 2016

Afgelopen week is er door de vrijwilligers hard gewerkt in en aan de Vriendenkraal in het Safaripark. Deze is leeggehaald, schoongemaakt, geverfd en opnieuw ingericht.

Meer lezen

Vrijwilligers safaripark

1 februari 2016

Een aantal weken geleden zijn 11 mensen begonnen aan de opleiding tot vrijwilliger in Safaripark Beekse Bergen.

Meer lezen

Data 2016

25 januari 2016

Ook dit jaar zijn er weer diverse activiteiten voor onze adoptieouders en donateurs. De data hiervan zijn bekend!

Meer lezen

Vrijwilligers gezocht - ZooParc Overloon

12 januari 2016

Stichting Wildlife is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het team in ZooParc Overloon te versterken.

Meer lezen

Nieuwe naam en logo

1 januari 2016

Per 1 januari 2016 is onze naam veranderd van Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk naar Stichting Wildlife.

Meer lezen

Grevy's zebra

29 december 2015

Dit jaar hebben we een extra project kunnen steunen dankzij uw donaties. We hebben het project van de Grevy's zebra in Kenia een eenmalige donatie kunnen doen van € 2.500.

Meer lezen

Cheetah Conservation Project Zimbabwe

20 december 2015

Vanochtend vond de presentatie van Cheetah Zimbabwe plaats. Dr. Esther van der Meer vertelde vol enthousiasme over het project.

Meer lezen

Safari Inside - Cheetah Conservation Project Zimbabwe

13 december 2015

Op zondag 20 december is het Cheetah Conservation Project Zimbabwe aan de beurt met Safari Inside.

Meer lezen

Donaties 2015 projecten

24 september 2015

Met dank aan o.a. onze adoptieouders en donateurs hebben wij in 2015 het volgende aan onze projecten kunnen doneren:

Meer lezen
Nieuwsoverzicht