Vrijwilligers in ZooParc halen 26.000 euro op voor Afrikaanse wildlife

27 decmeber 2023

Het einde van het jaar is in zicht! In 2023 hebben onze vrijwilligers in ZooParc weer onwijs hun best gedaan om geld in te zamelen binnen het thema 'Save Our African Wildlife'. En het resultaat mag er zijn! Ze hebben een recordbedrag opgehaald van 26.000 euro! 

Onze vrijwilligers zetten zich elk jaar in binnen een ander thema. In 2023 was het thema geïnspireerd op de opening van twee verblijven in de dierentuin een jaar eerder, namelijk de wilde honden en Mhorrgazelles.

Vrijwilligerscoördinator in ZooParc Overloon Niels Meboer verteld: “BICO en het Sahara Conservation Fund zijn projecten die zich voor deze diersoorten inzetten. Ook wilden we de samenwerking met Institute for Breeding Rare and Endangered Mammals (IBREAM) verder uitbreiden. ZooParc leverde voor dit project al dierlijke samples van de dwergnijlpaarden aan, zodat een speurhond getraind kon worden voor het opsporen van deze bedreigde diersoort. Het thema was daardoor snel gekozen!”

Vorig jaar haalden de vrijwilligers 20.000 euro op voor World Land Trust Paraguay. “World Land Trust heeft met dit bedrag 80 hectare aan grond gekocht op de grens van Paraguay en Bolivia. Rangers werken hier hard om de natuur en verschillende diersoorten, zoals de miereneter, jaguar en de tapir, te beschermen. Het geld is dus goed terechtgekomen!” aldus Meboer.

Een mooi bericht zo aan het einde van 2023!