Safaripark Beekse Bergen - Olifantenverblijf fors uitgebreid

11 maart 2023

Om de olifantenkuddes in Beekse Bergen nog meer ruimte te geven en eventuele uitbreidingen van de groep in de toekomst te kunnen faciliteren, wordt de komende tijd het olifantenverblijf uitgebreid. In de nieuwe Olifantenvallei kunnen de olifanten straks via een nieuwe tunnel over de gasten heen wandelen richting een nieuwe savanne.

De piketpaaltjes staan al, de rood-witte linten zijn al gespannen. In het Afrikadorp is alles klaar voor een super mooi nieuw bouwproject: we gaan namelijk een echte olifantenvallei creëren. Dit doen we door een extra savanne van maar liefst 2 hectare te bouwen. Deze staat via een soort brug in verbinding met het huidige olifantenverblijf, waardoor de kudde veel meer ruimte krijgt.

De nieuwe savanne wordt ingericht met veel respect voor bestaande bomen, maar ook met oog op comfort voor de olifanten. Zo komen er luwtewallen en een waterpartij. Naast olifanten zullen ook sitatoenga’s en een groep Defassa waterbokken van de nieuwe savanne gebruikmaken. De Defassa waterbok is nieuwe soort voor het Safaripark.

De olifantenvallei wordt gebouwd rondom het Afrikadorp, in het midden van het park. Hiervoor hebben we het hyenaverblijf en de de bos- en wetlandvolière gesloopt. De hyena's hebben elders in het park een onderkomen gekregen, in afwachting van de bouw van een nieuw verblijf.

Voor de secretarisvogels, wevers en hoppen wordt dit jaar een grote savannevolière ontwikkeld van ruim 2200 m2. In de tussentijd verblijven ze op een tijdelijke plek elders in het park. De overige vogels zullen opnieuw verdeeld worden over de volières in het park, zodat deze qua leefomgeving beter aansluiten op de grote zoogdieren die rond deze volières zijn te vinden.

Ook de bestaande cheetaverblijven langs de wandelsafari worden dit jaar deels vernieuwd, waarbij één verblijf compleet nieuw wordt aangelegd. Grootse plannen dus! Het streven is om de nieuwe Olifantenvallei voor de zomervakantie helemaal afgerond te hebben. Een prachtig vooruitzicht!

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg het nieuws rondom de olifantenvallei hier.