Geschiedenis

In 1985 is de Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen opgericht met als doelstelling de dreigende sluiting van het Safaripark te voorkomen. Met de eerste verjaardag van de stichting kwam het blijde nieuws dat het Safaripark overgenomen zou worden door Libéma, waarmee de sluiting van het park van de baan was. Sindsdien zijn de doelstellingen en de activiteiten van de stichting veranderd in wat ze nu zijn: educatie en conservatie. Doelstellingen die uitstekend aansluiten bij de doelstellingen van moderne dierentuinen.

Toen in 2004 Dierenrijk Europa werd geopend door Libéma (het moederbedrijf van het Safaripark), werd de stichting uitgenodigd om ook daar haar activiteiten te gaan ontwikkelen. De naam van de stichting werd veranderd in “Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk”.

In 2015 werden de dierentuinen AquaZoo Friesland (in Leeuwarden) en ZooParc Overloon door Libéma overgenomen. Omdat de stichting ook in deze parken zich wilde inzetten voor natuurbescherming werd op 1 januari 2016 de naam van de stichting officieel veranderd in “Stichting Wildlife”.

Dit is een krantenartikel over het 1-jarig bestaan van de stichting in 1986. Klik op de afbeelding voor een vergroting.