Adoptiedagen 2022

28 februari 2022

Adoptiedagen in een nieuw jasje

De laatste jaren is het aantal adoptieouders enorm gestegen. Begin 2022 hebben wij onze 400e adoptieouder mogen verwelkomen! Uiteraard zijn wij als Stichting Wildlife heel blij met al onze adoptieouders. Voor de adoptiedagen betekent het groeiende aantal adopties echter dat we tegen steeds meer praktische problemen aanlopen. Het kijkje (achter de schermen) bij de eigen diersoort is in de meeste van onze parken niet meer haalbaar. Met honderd mensen in het verblijf bij de rode panda’s kijken is bijvoorbeeld geen optie.

Hoe dan verder? Samen met alle parken hebben we gekeken hoe we de adoptiedagen praktisch in kunnen vullen en het toch een leuke en exclusieve ervaring voor al onze adoptieouders kunnen laten zijn. Dat gaan we in de loop van de komende maanden verder uitwerken, maar een aantal dingen kunnen we wel alvast verklappen.

De adoptiedagen zullen in 2022 adoptieavonden worden. Overdag bent u al van harte welkom in het park, maar de activiteiten die speciaal voor onze adoptieouders georganiseerd gaan worden zullen ’s avonds plaatsvinden. Tijdens de avond is het park helemaal exclusief geopend voor adoptieouders. Uiteraard kunt u op deze avond uw eigen dier(soort) opzoeken en genieten van het dierenpark. Maar daarnaast zullen we ook allerlei activiteiten organiseren. Deze zullen van park tot park verschillen, maar denk hierbij aan kijkjes achter de schermen in stallen, voederkeuken of operatiekamer, helpen bij het maken van verrijking, voederpresentaties, uitleg over onze projecten, en ga zo maar door.

Wij realiseren ons dat deze veranderingen voor veel van onze adoptieouders even wennen zal zijn. Maar tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat we met z’n allen hele leuke en bijzondere adoptieavonden tegemoet kunnen zien. Hopelijk tot dan!