Win - Win - Win - Win

27 maart 2022

Ook al zo’n zin in de zon? Geniet deze zomer van prachtige bloemen én help de bijen! Vanaf vandaag zijn deze zakjes met bijenbloemenmengsel te koop in de Kraal in het Safaripark. Dit zijn biologische bloemzaadjes gekweekt door Kwiek.

Zaai de zaadjes in maart/april en deel het resultaat met ons. Op 22 mei is het Wereld Bijen-dag. Plaats op die dag een foto van jouw bijvriendelijke bloementuin of balkon en tag Stichting Wildlife. De mooiste foto wint een insectenhotel!

Door de achteruitgang in de biodiversiteit hebben bijen het steeds lastiger om voldoende voeding te vinden. Wilde bijen zorgen voor de bestuiving van planten en daardoor kunnen wij genieten van groente en fruit. Om bijen en andere insecten te helpen kun je in je tuin of op je balkon bij-vriendelijke bloemen zaaien, zoals dit mengsel van Kwiek.

Om bijen optimaal de ruimte te geven om te bestuiven is het belangrijk om zo lang en zo vroeg mogelijk bloeiende planten en bloemen in de tuin te hebben. De meeste bijenbloemen kunnen daarom al vanaf maart in de volle grond worden gezaaid. Door niet alles tegelijkertijd te zaaien, maar met tussenpozen zullen er altijd voldoende bloemen zijn voor de bijen en insecten in de lente, de zomer en de herfst.

De zakjes met biologische bloemzaadjes zijn in de Kraal in Safaripark Beekse Bergen te koop voor € 1,50. Eén zakje is voldoende voor 0,75 m2 bloemen in je tuin. Heb je wat extra bemesting nodig? In de Kraal kun je ook een emmertje olifantenmest kopen. Bij aankoop van een emmer mest krijg je € 0,50 korting op een zakje bloemzaadjes.