Stichting SPOTS

SPOTS staat voor Save and Protect Our TreasureS, maar verwijst ook naar de vlekken die bij vele katachtigen voorkomen. Zij gelooft in het steunen van kleine organisaties die direct in contact staan met de lokale bevolking. Zonder de lokale bevolking zijn beschermingsmaatregelen gedoemd te mislukken. Educatie is een belangrijke pijler bij de verschillende projecten. Niet alleen bij de boeren, maar ook bij de jeugd, zij zijn immers de toekomst.

Stichting SPOTS vraagt aandacht voor alle 36 soorten katachtigen in de wereld. De focus ligt op dit moment vooral op de leeuw, de luipaard en het jachtluipaard. Jaren geleden kwam het jachtluipaard, ook wel cheeta genoemd, nog voor in het grootste deel van Afrika en Azië. Honderd jaar geleden waren er nog 100.000, nu nog maar zo`n 12.000 exemplaren! Dat maakt het tot een ernstig bedreigde diersoort. Gelukkig zijn er organisaties die zich inzetten voor het jachtluipaard.

Bij de doelstelling die Stichting SPOTS nastreeft, zijn het geven van voorlichting, het creëren van een netwerk voor diverse kattenprojecten en het werven van fondsen voor de door hen ondersteunde projecten in Afrika en Iran de belangrijkste wapens in de strijd.

Naar de website van Stichting SPOTS