Vrijwilligers gezocht voor AquaZoo Leeuwarden

28 februari 2024

Stichting Wildlife zoekt vrijwilligers in AquaZoo Leeuwarden!

Stichting Wildlife in AquaZoo Leeuwarden is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. De vrijwilligers zetten zich op meerdere manieren in voor natuurbeschermingsprojecten in. Op zaterdag 9 maart om 11.00 uur vindt er een informatiemoment plaats.

De vrijwilligers houden zich bezig met natuureducatie, bijvoorbeeld in het doorloopgebied van de ringstaartmaki’s. Vrijwilligers vertellen hier de bezoekers over de bedreigingen van de diersoort, wat de bezoeker eraan kan doen om de soort te beschermen en over de rol van Stichting Wildlife. Toezicht houden in dit gebied is hier ook één van de taken.

Ook houden de vrijwilligers van Stichting Wildlife zich bezig met het inzamelen van donaties, onder andere door het sorteren van statiegeldflessen.

Opleiding
Iedereen die ouder is dan 18 jaar, de Nederlandse taal beheerst en sociaal vaardig is, kan vrijwilliger worden. Een vrijwilliger is minimaal drie dagdelen per maand beschikbaar, werktijden zijn altijd in overleg en worden in een rooster vastgelegd.

Enthousiast?
Al enthousiast geworden, zin om de handen uit de mouwen te steken en niet vies van een nieuwe uitdaging? Op zaterdag 9 maart om 11.00 uur vindt er een informatiemoment plaats. Je kan je aanmelden via info@stichtingwildlife.nl. Tijdens deze ochtend ontdek je wat het vrijwilligerswerk inhoudt, evenals de cursus die eraan voorafgaat.Het is natuurlijk wel zo fijn als jij goed voorbereid aan de slag kunt.

Stichting Wildlife verzorgt voor de nieuwe vrijwilligers een cursus op zaterdag 23 maart. De periode daarna loopt de aanstaande vrijwilliger enkele dagen mee en na een succesvolle toetsing op zaterdag 20 april gaat de vrijwilliger zelfstandig aan de slag! Ook is er een mogelijkheid om daarna nog door te leren tot gids.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: info@stichtingwildlife.nl.