Save The Rhino -  Ol Jogi
Conservancy

16 november 2020

Stichting Wildlife ondersteunt Save The Rhino al jaren.
Save The Rhino ondersteunt diverse projecten om neushoorns in het wild te beschermen. Onze donatie van dit jaar (€ 7500) is naar Ol Jogi Conservancy in Kenia gegaan. Het OJC is in 1980 opgericht en is gestart met vier puntlipneushoorns en zes breedlipneushoorns. De populatie is ontzettend gegroeid en het OJC is één van de meest succesvolle gebieden in Kenia voor de neushoorn. 

Tot 2012 is het OJC vrij gebleven van stroperij door hun anti-stroperij eenheden. Helaas werd er steeds meer gestroopt in Afrika en bleef het OJC niet ongeschonden. Inmiddels is er al vijf jaar geen neushoorn meer gestroopt in het gebied door alle extra maatregelen en programma’s die zij hebben. Maar door het groeiende aantal neushoorns in het gebied en de bedreigingen, gaat het OJC nog verder om ze te kunnen beschermen.

Met onze donatie zal er een programma worden aangekocht waardoor rangers meer data van de neushoorns kunnen verzamelen, maar ook makkelijker rapporten kunnen indienen. Verder zal een deel van het bedrag worden gebruikt voor de laatste fase van het aanleggen van een camerasysteem om nog meer van het gebied in de gaten te kunnen houden.  

Het gehele verslag vindt u hier.