Gio fietst voor cheeta's

30 juni 2020

Gio van 9 gaat fietsen door Safaripark Beekse Bergen voor de cheeta's

Gio Cruz, een 9-jarige dierenliefhebber uit Amstelveen, gaat een uur lang fietsen door Safaripark Beekse Bergen om zo geld op te halen voor de cheeta’s. Hij zal op 1 augustus in een uur tijd zo veel mogelijk rondjes over de wandelpaden rijden langs de giraffen, leeuwen en uiteraard de cheeta's.

Gio is al zijn leven lang een grote dierenvriend. Eerder zamelde hij al geld in voor het WNF en het NWC van Freek Vonk. Sinds anderhalf jaar zet hij zich ook in voor Stichting Wildlife. Hij zamelt geld in om via deze organisatie dieren te adopteren en heeft inmiddels zo al zeven soorten kunnen helpen.

Met de sponsorfietstocht, die zal plaatsvinden na sluitingstijd van het park, wil hij geld ophalen voor Cheetah Conservation Botswana. Deze organisatie heeft als doel de populatie cheeta’s van dit Afrikaanse land te beschermen door middel van wetenschappelijk onderzoek, outreach programma’s en natuureducatie.

“Ik wil heel graag dieren helpen”, zegt Gio. “Door corona krijgen de goede doelen minder geld binnen. Door nu te fietsen hoop ik dat er toch genoeg geld gaat zijn om de cheeta’s te redden.”

Doneren kan via https://www.whydonate.nl/fundraising/gio-fietst-voor-cheetas of door rechtstreeks een donatie over te maken aan Stichting Wildlife onder vermelding van "Gio".