Plastic Soup Foundation

In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Door verwering, zonlicht en golfslag valt dit plastic uit elkaar in kleine stukjes. De stichting zet zich in om nog meer plastic in de zee te voorkomen.

Gorilla Stichting Nederland

De Gorilla Stichting Nederland heeft als doel het verbeteren van het behoud en het herstel van de gorillapopulaties in Centraal Afrika en de natuurlijke omgeving waarin ze leven. .

Giraffe Conservation Foundation

De Giraffe Conservation Foundation is de enige organisatie ter wereld die zich volledig concentreert op de bescherming, het behoud en het management van giraffes in het wild in heel Afrika.

Lemur Rescue Centre

In het Lemur Rescue Centre worden met name ringstaartmaki’s opgevangen die uit de bushmeat- en huisdierhandel gered zijn. Het doel is om deze maki’s in het naastgelegen natuurgebied weer uit te zetten.

SANCOBB

SANCOBB staat voor “Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds”. Het belangrijkste doel van SANCOBB is om de afname van het aantal zeevogels in Zuid-Afrika tegen te gaan.

Big Life Foundation

Door middel van nieuwe natuurbeschermingsstrategieën en samenwerking met lokale bevolking en de regering, wil de Big Life Foundation de flora en fauna van Oost Afrika beschermen en behouden.

Save the Rhino

Stichting Wildlife steunt via Save The Rhino diverse projecten ter bescherming van de verschillende soorten neushoorns

Jane Goodall Instituut

Het Jane Goodall Instituut is een wereldwijde non-profit organisatie die zich richt op natuurbehoud, en het onderzoek naar, educatie over, en welzijn van mensapen.

Okapi Conservation Project

Het Okapi Conservation Project (OCP) is opgericht in 1987 en heeft als doel het tropische regenwoud te beschermen waar de okapi leeft.

Green Balkans - Vale Gier

Green Balkans verzorgt diverse projecten voor natuurbescherming. Een hiervan is een programma om de populatie Europese gieren in stand te houden en te vergroten, in het bijzondere Bulgarije.

Cheetah Conservation Project Zimbabwe

Dr. Esther van der Meer heeft in 2012 Cheetah Conservation Project Zimbabwe (CCPZ) opgericht, met als doel de cheeta's in Zimbabwe beter te kunnen beschermen.

Witkopgieren onderzoek

Soms moet er onderzoek gedaan worden voordat een diersoort goed beschermd kan worden in het wild. Dit is ook het geval met de witkopgier.

Red Panda Network

Het Red Panda Network beschermt de rode panda en hun leefgebied in het Himalayagebergte door middel van educatie en samenwerking met de lokale bevolking.

World Land Trust – Paraguay

World Land Trust is een organisatie die zich inzet voor meerdere diersoorten, zo ook in Paraguay.

World Land Trust – Indian Elephant Corridor Appeal

World Land Trust is ook actief in India. Hier zetten zij zich in voor de Aziatische Olifant.

Stichting SPOTS

Stichting SPOTS steunt verschillende projecten waarbij verschillende katachtigen worden beschermd.

AfriCat North

De stichting ondersteunt AfriCat North via Stichting SPOTS.