Stichting Wildlife heeft de volgende doelstellingen:

1) De natuur beschermen door allerlei natuurbeschermingsprojecten wereldwijd te steunen en d.m.v. natuur- en milieueducatie.
Dit doen wij door informatie over de diersoorten en onze projecten te geven:

• In Safaripark Beekse Bergen door onze vrijwilligers in onze kiosk “de Vriendenkraal”.
  • In Dierenrijk door onze vrijwilligers bij de verwonderkar en tijdens rondleidingen en kinderfeestjes.
  • In ZooParc Overloon door onze vrijwilligers tijdens de rondleidingen en kinderfeestjes en in het park met de expeditiekar.
  • In AquaZoo Friesland door onze vrijwilligers tijdens rondleidingen en als informatiepunt in de doorloopgebieden in het park.

2) Het stimuleren en ondersteunen van activiteiten voor het behoud en welzijn van bedreigde diersoorten in de wereld door financiële ondersteuning van diverse natuurbeschermingsprojecten.
Om dit te kunnen realiseren moeten er fondsen worden geworven. Dit realiseren wij:

• Door het werven van donateurs.
  • Door het werven van adoptieouders als Gouden, Zilveren en Bronzen Vrienden.
  • Via activiteiten in 'de Vriendenkraal' in Safaripark Beekse Bergen en educatieve activiteiten in Dierenrijk, ZooParc Overloon en AquaZoo Friesland.
  • Via speciale activiteiten in en om de vier parken zoals bijvoorbeeld een benefietdag.